dinsdag 7 december 2010

Beveiliging

Op de dagelijkse wandeling van het werk naar huis heb ik beveiligingsauto’s geteld. Niet omdat ik me onveilig voelde, maar omdat ik verder niets te doen had en het me ineens opviel dat er heel veel beveiligingsauto’s rond reden. Het waren er zes. En op een wandeling van twintig minuten is dat best veel. De meeste beveiligingsauto’s zijn gepantserd en zien er ongeveer zo uit als de geldtransportauto’s in Nederland. Op sommige beveiligingsauto’s staat ‘dog section’ en daar komt dan altijd geblaf uit het achterste gedeelte. Ik stel me zo voor dat dat waakhonden zijn.

Nu we het toch over beveiliging hebben, de hekken voor de huizen mogen er ook wezen. Zoals onderstaand appartementencomplex bijvoorbeeld. Op de foto hieronder lijkt het net een gevangenis vind ik.


In Nairobi, in elk geval in de wijk Westlands, zijn alle huizen en appartementencomplexen op deze manier gebarricadeerd. Het zal wel nodig zijn, maar ik vraag me wel eens af of er juist niet een sfeer van onveiligheid gecreëerd wordt door al die bewakers en hoge hekwerken. Persoonlijk zou ik het liever gewoon zo zien:Overigens beide foto's zijn, zoals je misschien kunt zien, van hetzelfde gebouw. Daarboven op de derde verdieping onder die mooie kap en achter dat balkon en die twee ramen daarnaast, daar woon ik.

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat je een foto stuurt van je appartement.
    Heel wat anders dan in Utrecht of Ubon!

    mam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen foto gemaakt met de zelfontspanner? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen